Der vil tirsdag den 3. september blive demostreret 15 forskellige såmaskiner, til VKSTs sådemo på Ny Lellingegård, Køge.

De er nu i fuld gang med forberedelserne til at få de 15 såmaskiner ud at køre. Der er allerede kørt testtræk med såmaskinerne og er alle indsået og klar til at komme i jorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forhold til den kraftige lerjord, krydses der fingre for at det holder tørvejr, så der kan komme så mange maskiner ud at køre som muligt. Hvis der kommer regn opfordrer Christian Rabølle fra VKST at holde sig opdateret om begivenheden på deres hjemmeside.

Fokusområde

Der vil blive lagt vægt på det gode håndværk, men samtidig vil de gerne at såmaskinerne er alsidige for at passe bedst muligt ind i de variationer der er i forhold til jordtyper, uden at gå på kompromis med resultatet. Der bliver kørt demo på JB7 jord, så her bliver maskinerne testet af i følge Christian Rabølle.

- Det er for dyrt at så dårligt, så derfor skal vi stræbe efter at så bedst og ikke billigst, siger Christian Rabølle.

Der vil både blive kørt i pløjet jord, harvet jord og direkte såning i stub. Under sådemoen bliver der opsamlet data omkring præcisionen af sådybden, og i den forbindelse bliver der laver en beregning af variationerne, som bliver gennemgået under frokosten.

Arrangementet er i øvrigt gratis og åben for alle.