40 piloter har netop været på intensiv kursus for at blive specialister i Fendt.

Ud fra princippet om, at selvom man er god, kan man altid blive bedre, har godt 40 Fendt-piloter lige været gennem et intensivt kursus hos TBS i Starup og Holstebro. Kurserne er så populære, at man begge steder kunne melde udsolgt.

Fendt er ifølge TBS en meget brugervenlig traktor, men firmaet ved af erfaring, at der alligevel er nogle tvivlsspørgsmål om avancerede indstillinger og måske endda nogle muligheder, piloterne ikke er opmærksomme på. Derfor kan udbyttet af en dag på skolebænken give højere effektivitet, mere afslappet arbejdsdag og mindre brændstofforbrug, hvilket kunderne naturligvis er svært tilfredse med.

Jan Garder, TBS Maskinpower mener, at brugerkurser er et vigtigt element i at sikre, at kunderne får det optimale udbytte ud af deres investering i en Fendt traktor.

- Det er vigtigt, at kundens chauffører forstår og kender til de forskellige teknologier, der er i en Fendt, så de får en lettere arbejdsdag bag rattet og større arbejdsglæde. Og så tror jeg, det er vigtigt, at vores kunder ved, at vi har fokus på dem hele tiden, ikke bare når de skal købe en ny traktor, siger Jan Garder, administrerende direktør.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Livlig trafik

Kursisterne kommer for nogles vedkommende på deres egen traktor, mens andre låner en demotraktor hos TBS, så når man når til kursets praktiske del, er der livlig trafik på pladserne. Kursusleder på begge kursusdagene har været Gert Jensen, fra TBS Maskinpower i Starup. Han er glad for at få lejlighed til at fortælle om Fendt's mange muligheder, men også til at svare på nogle af de mange spørgsmål fra deltagerne. - Først og fremmest får vores kunder afklaret nogle aktuelle ting, men vi får også værdifuld information om, hvor vi skal være bedre til at informere, når vi sætter folk i gang med deres nye traktor.

En af de emner, piloterne går mere og mere op i, er VarioDoc's mulighed for at dokumentere hvor og hvornår, arbejdsopgaverne er løst, og hvor stort forbruget af kemi, gødning osv. har været. Det er ifølge kursuslederen meget tydeligt, at kravene til dokumentation og sporbarhed er øget, for spørgelysten på det område var særlig stor.