Den seneste udvikling indenfor præcisionslandbrug blev vist frem, da New Holland og CNH-gruppen deltog i en konference på Verdensudstillingen i Milano.

Konferencen var arrangeret af det italienske landbrugs- og fødevareministerie, og her fortalte Antonio Marzia, der er produktchef for CNH-gruppens PLM-produkter, at den nyeste udvikling er, at maskinerne i marken trådløst sender data tilbage til kontoret, og at man nu kan lave to-vejs kommunikation fra marken til kontoret. På den måde kan man bedre planlægge og overvåge effektiviteten af det arbejde, der bliver udført i marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den trådløse overførsel giver nye og spændende muligheder, som kræver åbne, sikre og tilgængelige datasystemer, sagde han.

CNH har et fuldt produktprogram indenfor præcisionslandbrug, og løsninger indenfor alt fra såning til høst. På Case-maskiner kaldes systemet AFS (Advanced Farming Systems) og på New Holland-traktorer går systemet under nvnet PLM, der står for Prescision Land Management.

Antonio Marzia berørte også fremtidens udfordringer, og han fortalte, at hvis vi i fremtiden skal lave madvarer til en voksende befolkning på kloden, er det nødvendigt at benytte præcisionslandbrug for at øge effektiviteten af arbejdet og øge udbyttet.