Visioner forpligter, og det kræver mod at tale om fremtiden fremfor at se tilbage på fortiden. Landbruget har udviklet sig enormt gennem tiden, og det er glædeligt. Desværre er det ikke nok alene at fortælle om den udvikling, man har været igennem. Hvis der er noget, som landbruget har brug for, så er det visioner for fremtiden. Hvis I tør sætte mål og visioner for fremtidens landbrug, så tør jeg tro på jer.

I Frej har vi efterhånden været ude og tale med rigtig mange landmænd, om hvordan dansk landbrug sikrer opbakning og legitimitet i befolkningen. Jeg ødelægger næppe vores businessmodel ved at afsløre, at det handler om bæredygtighed. De fleste landmænd ved allerede godt, at bæredygtighed er højt på de danske borgeres dagsorden og mange arbejder allerede med bæredygtighed i deres virksomhedsdrift. Det er positivt og glædeligt.

Desværre oplever jeg også, at når vi snakker om bæredygtighed, så bliver konklusionen på vores oplæg og det budskab, som landbruget sidder tilbage med ofte, at dansk landbrug skal blive bedre til at kommunikere, hvor bæredygtige de i forvejen er.

... Hvad er det, I vil have medierne til at skrive om...

Gid det var så nemt. Jeg må desværre skuffe. De danske borgere ved allerede godt, hvor dygtige danske landmænd er. De ved godt, at I har rykket jer ekstremt meget både i forhold til klima, miljø og dyrevelfærd sammenlignet med for 10 år siden og sammenlignet med andre af verdens lande. Sikke en succeshistorie!

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind