Abonnementsartikel

Landbruget er en fantastisk platform til at kommunikere med omverdenen fra, men skal man vise hvordan landmandslivet foregår i 2018, så er det nødvendigt at opsøge dialogen, hvor danskerne er. For hvor godtfolk er, kommer godtfolk til, og flere og flere danskere er på de sociale medier.

Alle danskere har en holdning til dansk landbrug, men de færreste har viden om, hvad der egentlig foregår ude på de danske gårde. Eller, det vil sige, at det mener mange at have, fordi de har fået et fragmenteret indblik i en lille del af livet på landet fra eksempelvis Kastaniegården, hvor `Bonderøven' Frank Erichsen igennem 10 år har givet sit bud på et alternativ til den gængse måde at drive landbrug på, eller også har danskerne tilegnet sig viden via nyhedsindslag på tv, der på to minutter skaber et fragmenteret billede af landbruget, som de færreste landmænd kan kende sig selv i.

Der er dog færre og færre danskere, der ser tv i Danmark, og det gælder specielt for de yngre generationer, hvor tv-kiggeriet, ifølge en rapport fra 2018 omkring danskernes medievaner, for de 20 til 29-årige fra 2016 til 2017 er faldet fra 117 minutter om dagen til 70 minutter. Og når de unge bevæger sig ind på en traditionel avis for at læse nyheder, så sker det i stigende grad via et link fra et socialt medie.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.