Med Lelys nye management-system – og en kraftig internetforbindelse – kan mælkeproducenter styre hele bedriften fra en smartphone eller iPod.

Det nye system hedder Lely T4C Inherd og består af otte værktøjer, som kan downloades til både android og iOS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I app'en kan mælkeproducenten holde øje med de enkelte køer og blandt andet se, hvilke der er i brunst, hvilke der er syge, og hvilke der skal flyttes til en anden sektion.

Bedriftlederen kan også liste dagens opgaver til medarbejderen, og app'en kan på den måde bruges som en slags elektronisk LEAN-management, når alle bedriftens medarbejdere er logget ind i systemet.

Det kræver derfor en kraftig internetforbindelse og generelt et stærkt signal, så alle medarbejdere altid kan gå på.

Taler sammen med robotten

Systemet er specifikt designet til at tale sammen med bedriftens malkerobotter – forudsat at de er Lely-robotter. Management-systemet fungerer ikke sammen med malkerobotter fra andre firmaer.

Systemet modtager data fra Lely-robotterne, så man blandt andet kan se hvor meget mælk, der er blevet separeret, hvor mange køer, der er blevet afvist, hvor mange gange køerne bliver malket pr. døgn og lignende data.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet bliver først introduceret i Holland og Tyskland og derefter resten af verden. Det kommer til Danmark i marts 2014.

De otte værktøjer er delt op i otte apps, som skal downloades hver for sig. Der er en gratis prøveperiode og derefter en månedlig rate – pr. enhed. Det vil sige, at hvis man er fem, der arbejder på gården – og gerne vil bruge alle otte værktøjer – så skal man betale for de seks betalings-apps fem gange, så de kan installeres på alle medarbejderes telefoner. To af de otte apps er gratis. De to dyreste koster 3,99 euro – altså cirka 26 kroner – pr. telefon pr. måned.

Læs mere om T4C Inherd i Maskinbladet, som udkommer den 20. september.