Det er frustrerende, at Landbrugsstyrelsen kun har afsluttet 4 procent af ansøgningerne om miljøteknologi fra 2016. Det mener Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild.

Landmænd kunne i perioden 1. juli 2016 - 8. september 2016 søge om 40 procent tilskud til miljøteknologi til kvægstalde og svinestalde. Der kunne søges om tilskud for i alt 90 mio. kr. Der var 640 ansøgninger til ordningen. Heraf er kun 26 sager afsluttet. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styrelsen har ellers gentagne gange lovet, at ordningen blev færdigbehandlet. Først til julen sidste år, så til sommeren 2017, så ved udgangen af 3. kvartal 2017 og senest ved årsskiftet. Der er indtil videre ikke nogen melding om, hvornår sagsbehandlingen på ordningen nu forventes afsluttet.

- Det er dybt frustrerende, at styrelsen endnu en gang må meddele, at man ikke er blevet færdige med at sagsbehandle ansøgningerne om miljøteknologi fra 2016. Vi ved at sagen har været meget prioriteret og har også taget ressourcer fra udbetaling af tilskud til andre miljøteknologiordninger og staldtilsagn, og alligevel er man ikke nået længere, siger Martin Merrild.

Ansøgerne har i de sidste måneder fået en strøm af høringsbreve om ansøgningerne. Mange handler om mindre detaljer.

- Nogle ansøgere skal ud at hente nye tilbud fra leverandører på grund af den forsinkede ordning. Hvis man får tilsagn skal der som bekendt investeres inden for to år fra ansøgningsdatoen. Man kan blive helt i tvivl om styrelsen når at få afgjort sagerne inden projektperioden udløber, siger Martin Merrild.