Ministeren har bedt Fødevarestyrelsen om en redegørelse, der vil blive forelagt partierne den 26. oktober:

- Vi vil vide, hvad i alverden der er foregået i Fødevarestyrelsen de seneste seks år i forhold til oplysningerne i DR-dokumentaren om, at Fødevarestyrelsen har tilbageholdt helt centrale ekspertanbefalinger om, hvordan man bekæmper MRSA, siger Enhedslistens fødevareordfører Maria Reumert Gjerding til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kan ikke se, hvad der skal komme ud af en redegørelse, hvor Fødevarestyrelsen selv skal forsvare, hvordan de har håndteret sagen.

Maria Reumert Gjerding, Enhedslistens fødevareordfører

Undersøger sig selv

Hun er dog stærkt kritisk i forhold til, at det er Fødevarestyrelsen selv, der skal udarbejde en redegørelse:

- Det er dybt besynderligt, at man i en sag, hvor der er rejst omfattende kritik af præcis Fødevarestyrelsens ageren, beder dem om at komme med en redegørelse for, hvordan de selv har opført sig. Det ville være helt på sin plads at bede uafhængige eksperter undersøge, hvad der er foregået. Jeg kan ikke se, hvad der skal komme ud af en redegørelse, hvor Fødevarestyrelsen selv skal forsvare, hvordan de har håndteret sagen. Det er helt utilstrækkeligt, siger Maria Reumert Gjeding.

Her og nu

Hun mener, at der er en bagudrettet del og en fremadrettet del i forhold til MRSA:

- Vi bør straks sætte gang i, hvad vi burde have gjort for mange år siden - at sanere svinebesætningerne, rydde op i avlstoppen og sikre MRSA-fri handelsveje. Så må vi vente på en uvildig og uafhængig undersøgelse af Fødevarestyrelsens årelange ageren i denne sag, hvor DR-dokumentaren peger på, at Folketinget i mange år er ført bag lyset, slutter Maria Reumert Gjerding.