Man kan klappe meget, man kan klappe lidt, man kan stå og snakke lavt eller højt i krogene – alt sammen for at tilkendegive, hvad man bevidst eller ubevidst synes om de indlæg, der bliver præsenteret på et delegeretmøde.

Det er sjældent, at en forsamling siger ”neeeeeejjj” på en bebrejdende måde, men ud over et par anerkendende bifald oplevede miljøminister Ida Auken (SF) også en mild mishagsytring, da hun under en debat på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde igen kritiserede Bæredygtigt Landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fornuftige landmænd er med

Det er ikke første gang, hun gør det – og det var også gang nummer to alene på én formiddag.

- Jeg forstår godt, at Bæredygtigt Landbrug blev til, fordi man ikke følte sig lyttet til. Der er mange fornuftige landmænd, der også er medlem af Bæredygtigt Landbrug, sagde Ida Auken indledningsvist.

Så langt, så godt.

- Men når jeg læser Bæredygtigt Landbrugs nyhedsbreve, så håber jeg ikke, at 4000 landmænd mener, at man skal køre nazisme-retorik, sagde miljøministeren, inden hun blev afbrudt af den højlydte mishags-mumlen.

Frihedskæmpere og nazister

- Når man siger, at nogle besætter landet, begyndte hun.

- Hvornår var vi sidst besat? Når man siger frihedskæmper, så lægger man sig op ad en retorik, hvor de andre er nazister. Læs de nyhedsbreve. Det er rystende. Jeg håber, at med de signaler, vi (Ida Auken og Mette Gjerskov, red.) kommer med nu, så besinder man sig og siger, at vejen frem ikke er den konfrontation, vi har set i årevis, men at prøve at få løst problemerne, sagde Ida Auken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og fik bifald.