Da Mette Gjerskov blev født midt i 60erne, havde tidligere USA-præsident John F. Kennedy allerede programsat, at USA ønskede en mand på måneden inden årtiets afslutning.

Det lykkedes, da fødevareminister Mette Gjerskov var tre år gammel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kapløbet om at komme først med manden på månen er kørt, men Danmark kan have en ambition om at få den første gris på måneden, sagde Mette Gjerskov. I hvert fald som et billede af, at det gælder om at være ambitiøs.

- Hvis man ikke sætter sig et mål, når man ingen vegne, og hvis vi sætter os meget ambitiøse mål, når vi et stykke ad vejen, sagde Mette Gjerskov.

Bedre end konkurrenterne

Hun nævnte, at landbrugets styrke stadig vil være, at fordelene ved produkterne er større end det, konkurrenterne kommer med.

- Det har altid været vores største fordel, at vi vidensmæssigt var et skridt foran de andre. Det skal vi også udnytte i fremtiden, sagde Mette Gjerskov, som vil give plads til både højteknologiske job, bondegårdsferie og intensiv svineavl.

Integreret i samfundet

- Vi har plads til det hele, og det hele er med til at gøre landbruget til en integreret del af samfundet, så alle er med på, at det er et vigtigt erhverv, der skaffer arbejdspladser, som leverer eksportkroner og som passer på naturen og på landet. Et erhverv, vi kan være stolte af. Jeg tror på det, sagde Mette Gjerskov.