Lyt til artiklen:

100 millioner til omstilling af fødevaresektoren

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Nu er det igen muligt at søge om tilskud til projekter, der har fokus på den grønne omstilling af fødevaresektoren i Danmark I 2024 vil GUDP-bestyrelsen blandt andet have fokus på klima, reduceret udledning til vandmiljøet og effektiv ressourceudnyttelse, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Et nyt år i GUDP er samtidig ensbetydende med en ny handlingsplan. Det er vigtigt for kommende ansøgere, da handlingsplanen, sammen med GUDP's strategi 2023-2027, sætter rammen for bestyrelsens prioriteter i årets to ordinære ansøgningsrunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af handlingsplanen for 2024 fremgår det blandt andet, at bestyrelsen vil understøtte den grønne omstilling af landbrugs- og fødevareerhvervet samt udviklingen af løsninger, der fremmer en klimaneutral fødevareproduktion, hvorfor bestyrelsen vil prioritere projekter med direkte, målbare klimaeffekter.

Vandmiljøet vil ligeledes have en fremtrædende rolle i bestyrelsens fokus for 2024, og bestyrelsen vil derfor prioritere projekter, der reducerer udledning af kvælstof, fosfor og pesticider til vandmiljøet.

Endelig ønsker bestyrelsen at prioritere projekter, der understøtter løsninger til bedre ressourceudnyttelse og mindre madspild.

GUDP´s første ansøgningsrunde i 2024 har ansøgningsfrist torsdag den 29. februar.