Lyt til artiklen:

L&F får ikke medhold i principsag om generationsskifte

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Det er korrekt, når Landsskatteretten og Østre Landsret har bestemt, at der skal beregnes gaveafgift på 15 procent af stuehuset ved generationsskiftet af en landbrugsejendom, hvor stuehuset er udlejet til tredjemand.

I en pressemeddelelse oplyser Landbrug & Fødevarer, at Højesteret i dag har afgjort en sag, der begyndte tilbage i 2018. Men afgørelsen blev den snævrest mulige. Tre dommere mod to.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed får Landbrug & Fødevarer ikke medhold i den principsag, der er ført mod Skatteministeriet på vegne af et medlem.

L&F: Skattestyrelsen vil gøre generationsskifter sværere

Se også:

L&F: Skattestyrelsen vil gøre generationsskifter sværere

Spørgsmålet var, hvorvidt der er den nødvendige tilknytning til den landbrugsmæssige drift ved erhvervsmæssig udlejning af stuehuset. Det vurderede flertallet i Højesteret altså, i lighed med Landsskatteret og Østre Landsret, at der ikke er.

Afgørelsen vækker ærgrelse hos områdedirektør for Jura & Fonde i Landbrug & Fødevarer Charlotte Bigum Lynæs.

- Det har været en lang og ressourcekrævende sag. Vi tager kun sager i Højesteret, som vi tror på og har vurderet indgående. Afgørelsen, tre dommerstemmer mod to, viser også tydeligt, at det var fuldt berettiget, at vi gik til tops med denne sag. Skatteministeriet fik, som i de fleste retssager, medhold. Det er vi skuffede og ærgerlige over, siger Charlotte Bigum Lynæs.

Hun understreger, at det politiske arbejde for at lette generationsskifterne fortsætter. Blandt andet gennem en indsats for lavere arveafgifter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en vigtig og central indsats i Landbrug & Fødevarers arbejde, som vi selvfølgelig fortsætter arbejdet med. Vi vurderede, at vi havde en stærk juridisk sag, men må nu tage dommen til efterretning og arbejde videre med at lette generationsskifterne ad det politiske spor.