Lyt til artiklen:

3F fik medhold i klage: Nye praktikregler droppes

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Nu har Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) genovervejet - og besluttet at droppe - en planlagt ændring af kravene til praktiksteder på det grønne område, som skulle have ensrettet reglerne på tværs af brancher.

Ændringen ville betyde, at styrelsen for at give opholds- og arbejdstilladelse til udenlandske praktikanter alene ville holde øje med, om et praktiksted var godkendt, men ikke ville vurdere antallet af udenlandske praktikanter på et praktiksted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De lempede regler skulle træde i kraft den 1. april, og det varslede Styrelsen for International Rekruttering og Integration den 25. marts i en orientering til Jordbrugets Uddannelser og deres repræsentanter fra 3F, Landbrug & Fødevarer og GLS-A.

3F rasende over regelændringer for udenlandske landbrugspraktikanter

Se også:

3F rasende over regelændringer for udenlandske landbrugspraktikanter

Men en hurtig indsigelse fra 3F fik styrelsen til umiddelbart før påske at udskyde og genoverveje den planlagte ændring.

3F gjorde styrelsen opmærksom på, at ændringen ikke var i overensstemmelse med tidligere indgåede aftaler mellem arbejdsmarkedets parter og også var anerkendt af udlændingemyndighederne, samt at ændringen vil være en væsentlig lempelse af den gældende ordning.

Efter dialog med parterne 3F, Landbrug & Fødevarer og GLS-A er styrelsen derfor blevet klar over, at Jordbrugets Uddannelser allerede ved vurderingen af, hvor mange danske lærlinge et praktiksted må have, også tager højde for et tilsvarende antal udenlandske praktikanter.

Styrelse udskyder varslet ændring for godkendelse af praktiksteder

Se også:

Styrelse udskyder varslet ændring for godkendelse af praktiksteder

Derfor har Styrelsen for International Rekruttering og Integration besluttet ikke at gennemføre den varslede praksisændring og i stedet følge den hidtidige praksis på området.