Lyt til artiklen:

L&F-formand dropper delegeretmøde på grund af Covid-19

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Martin Merrild, formand for Landbrug og Fødevarer, møder ikke op til onsdagens delegeretmøde, hvor hans efterfølger skal findes.

Han og to medarbejdere på hans gård er testet positiv for Covid-19.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyser Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.

- Jeg ville selvfølgelig gerne have haft mulighed for at aflægge min sidste beretning som formand for Landbrug & Fødevarer. Delegeretmødet er en fantastisk begivenhed, som jeg altid har nydt i fulde drag. Det er medlemsdemokrati, når det er bedst med masser af gode og bramfrie debatter, som jeg sætter stor pris på. Desværre er jeg ligesom mange andre ramt af Covid-19 og derfor er jeg gået i isolation for at kunne overholde alle retningslinjer.

I forvejen er delegeretmødet på grund af corona-situationen omdannet til et digitalt setup, som afvikles fra Herning Kongrescenter og streames til de delegerede rundt om i landet. Afbuddet betyder, at det bliver viceformand, Thor Gunnar Kofoed, der kommer til at afholde årets beretning.

- Det er rigtig trist, at det ikke bliver Martin selv, der holder beretningen, nu hvor han går af som formand. Det skulle ikke blot have været en status over året, men over hele hans formandstid. Jeg har den største forståelse for den situation, som Martin befinder sig i. Alle kan forstå, at Martin lige nu har meget at tænke på. Jeg ser frem til, at vi på et senere tidspunkt kan takke Martin, for alt det han har gjort for danske landmænd og for organisationen, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer Thor Gunnar Kofoed.