Selv om en maskine har nok så mange år på bagen og er nok så gennemprøvet, er der altid plads til visse forbedringer. Det er Rapid, skiveskærssåmaskinen fra Vädersted et godt eksempel på. Og selv om der er godt med nyheder på Väderstads stand på Agritechnica, er forbedringerne på Rapid meget interessante set med danske øjne.

Christian Holst, der er direktør for Väderstad i Danmark, viser gerne forbedringerne frem på Rapid, som siden 1991 er blevet afsat i over 20.000 eksemplarer, heraf cirka 2.000 alene i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den sælger stadig godt, også i Danmark, siger Christian Holst og peger på en af forbedringerne, nemlig maskinens forreste disce, som er blevet større og mere aggressive, da de nu har en diameter på 450 millimeter mod tidligere 210 millimeter. Samtidig er de nu blevet helt vedligeholdelsesfrie.

- Bemærk også dækkene, der nu er slangeløse. De har også et højere mønster og kan gå længere ned i tryk, så de får en større trykflade, siger Christian Holst, der regner med, at Rapid fortsat vil være en af Väderstads bestsellere.

For nylig er Rapid blevet kåret til den bedste såmaskine i Rusland. Kåringen blev foretaget af det russiske Institut for Videnskab og Teknologi sammen med en række landbrugsskoler.