Truslen fra dyretransportchaufførerne om arbejdsnedlæggelse fra onsdag morgen er trukket tilbage. Chaufførerne har fået invitation af Mogens Jensen til drøftelse af situationen med bøder.

Talsmanden for chaufførerne Torben Grønhøj Jensen er lettet.

Chaufførerne havde truet med at lade lastbilerne holde stille, hvis de ikke fik kontakt til fødevareministeren inden i dag.

- Vi stiller alligevel ikke lastbilerne, som vi ellers havde planlagt fra onsdag, siger talsmanden for styregruppen af dyretransportchauffører.

Chaufførernes advokat Jacob Forman modtog mandag et brev fra fødevareminister Mogens Jensen, hvor ministeren indkalder til møde i denne uge. Advokat Jacob Forman giver udtryk for stor respekt for, at ministeren har valgt hurtigt at tage affære med baggrund i chaufførernes kraftige anmodning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Chaufførernes indsigelser er blevet taget alvorligt. Og det vi står overfor nu, det er et forløb, hvor vi forhåbentlig kan få styr på de affærer her. Få styr på dem fremadrettet og få kigget bagud, og få set på, hvad der skal ske med det. Det håber jeg inderligt på, at det bliver resultatet af det her, fortæller Jacob Forman til Maskinbladet.

-Nu bliver der fundet en løsning, det er jeg ikke i tvivl om, lyder det fra Jacob Forman.

Nej til store bøder

Talsmanden for dyretransportchaufførerne ånder lettet op over, at ministeren har hørt deres frustrationer og vil mødes med dem.

- Vi glæder os meget til mødet, hvor vi håber, de vil lytte til os, så vi kan finde en løsning, siger Torben Grønhøj Jensen, der arbejder som dyretransportchauffør hos NV Randers.

Mogens Jensen har også inviteret repræsentanter fra 3F Transport, DI Transport og ATL Transport - transporternes arbejdsgivere - til mødet.

Torben Grønhøj Jensen forventer at parterne mødes i løbet af ugen og senest fredag.

Dyretransportchaufførerne vil ikke længere finde sig i, at de risikerer store bøder, hvis de transporterede dyr har skader, som kan stamme fra landmanden. Skader som den enkelte landmand eller dyrlægerne burde opdage. Chaufførerne har kun ganske få minutter til at læsse dyrene og derved svært ved at opdage skader og sygdomme som for eksempel brok.