To indbrud i efteråret har fået Fendt-specialisten til at sikre sig mod indbrud ved at investere i et nyt system, der overvåger virksomhedens arealer. Tyverierne løber op i omkring fire millioner kroner

20 master med videoovervågning bliver sat op langs det en-kilometer lange hegn, som omkredser Underbjerg A/S Fendt-specialistens arealer ved Hellevad.

Masterne er en del af overvågningen fra Site Security, som Underbjerg a/s har investeret i.

Investeringen kommer som følge af to store indbrud i efteråret. Det første i oktober, hvor der blev stjålet udstyr fra 22 nyere traktorer. Armlæn med skærm og gps'er var det, som tyvene gik efter.

Og senest i december, hvor der blev stjålet elektronisk udstyr fra 10 lidt ældre traktorer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er let omsættelige varer. Det er ting, som bliver brugt dagligt. Første gang klippede de elektronikken over, men anden gang var de mere forsigtige for nemmere at kunne bruge udstyrer, siger Einer Underbjerg.

Sagen er overdraget til politi og forsikring, men det sætter virksomheden tilbage, fortæller han. De to indbrud løber op i cirka fire millioner kroner.

- Det er træls for os og for forsikringen. Tidspunktet var midlertidigt heldigt, fordi vi havde færre traktorer der stod til levering.

Nogle af de stjålne reservedele har Fendt knap to måneder leveringstid på. Det besværliggør klargøringen af traktorene. Det ville være dårligt, hvis det var op til foråret sæsonen, siger Einer Underbjerg.

Pladsen hos Fendt-specialisten har været sikret med trådnethegn og overvågning, som dog ikke var live. Det er den nuværende løsning.

- Vi har overvejet at sætte elektriske tråde op ved hegnet og sætte infrarødt lys op. Men vi kom frem til at, vi ville sikre os bedst muligt og derfor have nogen til at overvåge pladsen hver nat.

Vi kan ikke bruge det, der er sket til noget, men bruge vores erfaringer fremadrettet. Det er bedre at tage folk på fersk gerning. Site Security har en indbrudsprocent på nul. De har afværget alle indbrud, der hvor de har overvågningen. De kan overvågne pladsen og kommunikere med dem, som vil ind, og samtidig kan de alarmere politi og os. De har den hurtigste reaktionstid, siger Einer Underbjerg, som fortæller, at man har lejet systemet, indtil den permanente løsning er på plads. Herefter er der lavet en treårig aftale med Site Security.

Tyvekosterne fra Hellevad fandt ejerne på Ebay, men desværre var det ikke muligt for dansk politi at få kolleger i udlandet til at fange gerningsmændene, men ifølge Einer Underbjerg har det danske politi gjort, hvad der stod i deres magt.

Ville have specialister

Som nævnt overvejede Underbjerg a/s forskellige andre sikkerhedsløsninger, men valget faldt blandet andet på Site Security, fordi Underbjerg havde fået det anbefalet fra byggeribranchen.

-Det var af den grund, at vi vælger dem. De er specialister, og de kan hjælpe os. De kun arbejder med denne ene ting - overvågning - det gør dem til specialister på området. Vi skal sikre vores værdier på pladsen, og det er deres opgave. Vi er et eksperiment, for vi er den første maskinhandler, som de samarbejdet med, siger Einer Underbjerg.

Ligeledes har virksomheden tilkøbt, at Site Security runderer pladsen med deres kameraer tre gange hver nat på forskellige tidspunkter.

- Deres kameraer følger pladsen rundt langs hegnet. De kan se, om der sker noget usædvanligt. Vores plads er tre hektar, og det hele skal overvågnes. Vi synes, at det er spændende, og vi hopper i det, som de første og vi tror på det, og jeg sover roligt nu. Vi har haft hegn om pladsen i mere end 10 år. Der var en god sikring dengang, men tyveknægtene bliver også klogere. Dem, som vil ind kommer ind, så vi tror på den nye løsning, siger han.