Med mange leverandører på markedet kan det være svært at overskue de forskellige produkter til autostyring, men det råder en temadag på AU Foulum 30. november bod på.

Denne dag vil samtlige leverandører af præcisionsudstyr til landbruget være til stede med mulighed for at demonstrere deres udstyr. Det oplyser Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet under Aarhus Universitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Idémanden bag temadagen, Hans Henrik Pedersen, ph.d.-studerende ved Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet, fortæller, at autostyringsudstyr har stigende bevågenhed blandt landmændene:

- Vi ser en stigende interesse for autostyring og de fordele, som det har – herunder maksimal udnyttelse af landbrugsmaskinerne, fordi autostyringen mindsker ekstra overkørsler på markerne, aflastning af føreren samt faste kørespor, der sikrer højere udbytter, fordi jordpakning mindskes, siger Hans Henrik Pedersen, der er medstifter af CTF Europe -  en erfagruppe om faste kørespor og præcisionsudstyr.

Program og tilmelding for arrangementet, der finder sted i bygning L32 på AU Foulum, Blichers Allé, 8830 Tjele, kan findes på http://ctfeurope.dk/2011/gpsdag/.

Temadagen varer fra 9.30 til 15.45.