Automatisk oplæsning:

Ro på europæiske svinepriser - Men Spanien tager på himmelflugt

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Danske Svineproducenter fortæller, at der generelt er ro på det europæiske slagtesvinemarked - bortset fra i det spanske, hvor priserne stiger voldsomt.

Påsken er for døren, og noget kunne tyde på at svinepriserne også tager det en smule med ro i øjeblikket.

I hvert fald ifølge Danske Svineproducenter, der fortæller at det europæiske marked generelt er præget af stabilitet.

- Noteringerne i Nord- og Centraleuropa stabiliserer sig over hele linjen på det nuværende prisniveau, efter at især Tyskland trådte på bremsen i forrige uge. Markedsinteressenter fra forskellige lande rapporterer, at salgsaktiviteterne med hensyn til påske er afsluttet og at varerne nu bare skal leveres. Forholdet mellem udbud og efterspørgsel er i det hele taget i balance under de nuværende omstændigheder. Det europæiske hjemmemarked for fersk svinekød bevæger sig sidelæns, skriver Danske Svineproducenter.

Der er dog en notering, der endnu ikke er gået på "påskeferie". Den spanske ligger lige nu på 1,923 euro, og har generelt taget flere ture opad gennem de sidste uger.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Uanset udviklingen i det meste af Europa kæmper de spanske slagterier eksempelvis hårdt om råvaren, dvs. om slagteklare grise. Slagtekapaciteten i Spanien overstiger fortsat det til rådighed stående udbud af slagteklare grise. Samtidig profiterer Spanien i større omfang end andre lande af den enorme kinesiske efterspørgsel efter grisekød. Spanien har udviklet sig til den dominerende eksportør for EU-grisekød. Forskellen mellem den spanske og den tyske notering er nu 47 cent, skriver Danske Svineproducenter.

Organisationen skriver desuden, at det er Kina, der driver den globale efterspørgsel op. Bestillingerne for anden halvdel af april og for begyndelsen af maj måned fører også hos den danske markedsleder Danish Crown til positive forventninger. Ifølge Danish Crown har også andre lande et stigende importbehov, og grisekød fra EU er generelt godt efterspurgt