Canadas svineproducenter er desperate og opfordrer regeringen til at hjælpe.

Svineproducenter i Canada har opfordret regeringen til at betale  nødfonde på 20 canadiske dollars pr. svin, for at hjælpe dem med at forblive i branchen.

Landmændene har set deres forretninger glide ind i alvorlige økonomiske vanskeligheder under coronavirus-pandemien, hvor de mister pengene hurtigt.

Pandemien har ikke kun sat landbrugsfamiliers levebrød i fare, den har også potentiale for en stor stigning i fødevareusikkerheden. 

Producenter over hele landet siger, at de nu forventer at miste $ 30 til $ 50 for hver enkelt svin, de sælger i 2020, hvilket vil koste landmænd over hele landet 675 millioner canadiske dollars. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Virussen har skubbet svinekødssektoren i frit fald ved at forstyrre forsyningskæderne og nedbringe priserne. Landmænd siger, at den store frygt er, at markeds ødelæggelse forårsaget af coronavirus kun vil stige, efterhånden som pandemien fortsætter.

Canadian Pork Council (CPC) er den nationale stemme for svineproducenter i Canada. Organisationen er en sammenslutning af ni provinsforeninger med svinekødsindustri, der repræsenterer 7.000 bedrifter, og spiller en ledende rolle i opnåelse og opretholdelse af en dynamisk og velstående canadisk svinekødssektor.

CPC-formand og svineproducent Manitoba, Rick Bergmann, siger:

- Vi beder regeringen om nødbistand på 20 canadiske dollars pr. svin, så svinekødsproducenterne kan fortsætte med at betale regninger, fodre svin og producere mad til canadiske familier.

- Uden det vil familiebedrifter gå tabt. Til gengæld vil vi fortsat se forstyrrelser i fødevareforsyningskæden og øget fødevareusikkerhed, når forsyningerne strammes og fødevarer bliver endnu dyrere, tilføjede hr. Bergmann.

Det Canadiske Svine Råd har samarbejdet med embedsmænd for at markere, hvilken alvorlig og presserende situation, svineproducenterne befinder sig i. De har krævet hurtig handling.

- Regeringer behøver ikke at opfinde hjulet igen, de har værktøjer til at løse dette problem, sagde hr. Bergmann.

- De har brug for den politiske vilje til at gøre det.

Regeringerne har sagt, at fødevaresikkerhed er en prioritet, men indtil videre har de kun tilbudt lidt konkret støtte til Canadas fødevareproducenter. Canadiere risikerer at opleve madmangel, hvis regeringerne ikke går frem med den støtte, landmændene har brug for, for at fortsætte med at producere mad, inden udgangen af ​​måneden.

- Svinekødsproducenter har simpelthen ikke råd til at fortsætte med at opdrætte dyr under disse forhold, siger Rene Roy, CPC-næstformand, og fortsætter:

- Vi elsker det, vi gør, og elsker at være i stand til at bidrage med et sikkert protein af høj kvalitet, men vi føler os meget ensomme ved virkningen af ​​denne globale krise.