Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) giver 1,3 millioner kroner til fyrede slagterimedarbejdere på Danish Crown i Horsens.

De 1,3 millioner kroner skal gå til jobsøgningskurser og til at opkvalificere de 123 medarbejdere, der for nylig mistede deres job på Danish Crowns slagteri i Horsens.

- Mange af de opsagte medarbejdere har brug for opkvalificering, så de kan komme godt og hurtigt videre i deres næste job. Denne dispensation åbner op for, at de afskedigede medarbejdere kan bevilges for eksempel jobsøgningskursus og jobrettede AMU-kurser, som giver dem bedre muligheder for at finde arbejde i nærområdet. Jeg håber, at vi med denne tidlige indsats kan gøre en forskel, og at den både vil komme medarbejderne og lokalområdet til gode, udtaler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse.

Jim Jensen, der er næstformand i Fødevareforbundet NNF.

- Det er en skøn nyhed. Vi er utroligt glade for, at vi har fået en minister, der har forståelse for, at slagteribranchen har fyret tusindvis af medarbejdere de seneste år, og nu vil give nogle af de medarbejdere en håndsretning, siger Jim Jensen, der er næstformand i Fødevareforbundet NNF, skriver TV2 Østjylland.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce