De færreste slagtesvin i Kenya får lov til at leve så længe som et dansk slagtesvin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En del bliver faktisk allerede slagtet ved syv-ni kg, fordi der er et marked blandt hinduisterne i landet, som gerne vil have kød fra smågrise.

- Hinduister tror på, at det bringer held at spise kød fra helt små grise. Mange landmænd sælger derfor direkte videre til en slagter, som sælger til hinduister, forklarer dyrlæge Moses Kwereba.

De rige vil have ungt kød

En stor del af Kenyas slagtesvin får dog lov til at leve to-fem måneder. Så bliver de slagtet - delvist fordi der er et marked for det finere kød fra yngre grise, delvist fordi mange svinefarmere ikke har råd til at fodre svinene op til en slagtet vægt på 70 kg. De har brug for penge her og nu. Og kødet, som har mindre struktur end kød fra ældre slagtesvin, kan sælges til højere priser.

Nogle grise får dog lov til at til at blive fodret op til de 70 kg, vi kender herhjemme.