Med den rigtige handelsstrategi for afgrøder er der bonus at hente på bundlinjen. Her er en handelsrådgiver en god ven at have, når der skal købes og sælges.

Hvornår skal jeg købe? Hvor meget skal jeg sælge? Og er det den rigtige pris? Det er nogle af de store spørgsmål, som virkelig kan have indflydelse på bundlinjen. Derfor er det vigtigt, at de bliver besvaret kvalificeret, og her er der hjælp at hente i en handelsstrategi. Det fortæller John Jensen, der er chefanalytiker og handelsrådgiver hos rådgivningsvirksomheden AgroMarkets.

- Ofte får man ikke taget en beslutning, fordi man er bange for at gøre noget forkert. Tænk hvis man sælger og prisen efterfølgende stiger. Den frygt kan medføre passivitet, så man slet ikke får handlet, og så kan man gå glip af en god pris. Her kan en handelsstrategi virkelig gøre en forskel, siger John Jensen.

Uanset hvor dygtig man er, så er det rart at kunne vende det med nogen, inden man handler

John Jensen, Agromarkets

En handelsstrategi for afgrøder går grundlæggende ud på at klæde planteavleren på til at tage de rigtige beslutninger. Der bliver lagt en plan for hvor meget og hvornår, der skal købes og sælges, og hvad prisen gerne skal være, og så hjælper rådgiveren efterfølgende med at overholde planen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind