Jernberiget foder tre til seks gange om dagen øger blodprocent, foder- og vandoptag samt overlevelse.

Dødeligheden i Søren Michaelsens klimastald er faldet to procentpoint, efter han har investeret i fodringsautomater til pattegrisene i farestalden. Investeringen på 140.000 kroner er tjent hjem alene på fald i dødelighed. Men han er overbevist om, at tilvæksten hos de mindste grise også stiger, da han ser færre grise, der går i stå efter fravænning.

- Jeg bruger 100 procent strøjern i form af UniPre-Fer. Injektion er vi helt gået væk fra. Blodprocenten er i top, grisene er fine lyserøde, og de lærer at æde før fravænning, siger Søren Michaelsen. Hvis udviklingen fortsætter, går han aldrig tilbage til jerninjektion. Blodprøverne viser en stigning i hæmoglobintallet fra omkring 91 til 110, som er det niveau, der anbefales for pattegrise.

Flere fodringer giver øget ædelyst

Søren Michaelsen er overbevist om at flere fodringer med foder, der ligner grisenes fravænningsblanding, øger pattegrisenes nysgerrighed og ædelyst på tørfoderet, hvilket forbereder dem på livet i klimastalden. Også søerne viser gode takter, efter pattegrisene har fået deres egne foderautomater.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind