Konference samler forskere, politikere, virksomheder og landbrugets organisationer til en debat om, hvordan fødevaresektoren når målet om at blive klimaneutral i 2050.

Konference samler forskere, politikere, virksomheder og landbrugets organisationer til en debat om, hvordan fødevaresektoren når målet om at blive klimaneutral i 2050.

Den danske fødevaresektor har et erklæret mål om at blive klimaneutral i 2050 - og et afgørende element i at nå målet er et bredt samarbejde på tværs af brancher og kompetencer. Derfor inviterer Mejeriforeningen aktører i og udenfor branchen til dialog og debat med henblik på at finde løsninger og få igangsat nye initiativer. Det sker til konferencen Fremtidens Klimaneutrale Fødevaresektor, som afholdes digitalt den 11. november, skriver Mejeriforeningen i en pressemeddelelse.

- Vi er kommet godt i gang med en vigtig grøn omstilling af fødevaresektoren, men det er også helt centralt, at vi som sektor i endnu højere grad åbner op for dialog, så vi kan få nye indsigter og muligheder på banen. Vi står i en tid, hvor forandringsvilligheden i fødevaresektoren er stor, så selvom vi lige nu også kæmper med corona, er det vigtigt at arbejde på at finde de rette løsninger, og dem skal vi finde i fællesskab på tværs af brancher og kompetencer, siger Jørgen Hald Christensen, direktør for Mejeriforeningen.

Dialog kan skabe forandring

Kan koen blive klimaneutral? Hvor langt kan vi nå med data og nye teknologier? Og hvilket rolle skal både fødevaresektoren og den enkelte forbruger egentlig have i klimaregnskabet? Det er blot nogle af de oplæg, som vil være på dagordenen til konferencen, hvor forskere, virksomheder, organisationer og politikere er samlet for at komme et spadestik dybere i debatten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Til konferencen vil blandt andet professor Mette Olaf Nielsen fra Aarhus Universitet, Jens Elbæk fra Seges, Christian Ibsen fra Concito og Michael Løve, direktør for Netto, give deres bud på hvordan fødevaresektoren i kan blive klimaneutral i 2050, og de politiske ordførere vil debattere fødevaresektorens rolle i klimaregnskabet.

På grund af den seneste tids stigning i smittetal er konferencen flyttet fra Fællessalen på Christiansborg og afholdes i stedet digitalt. Konferencen starter klokken 10.00, hvor Steen Nørgaard, formand for Mejeriforeningen, Anders Kronborg, fødevareordfører for Socialdemokratiet og journalist og moderator Anja Bo vil byde velkommen.