Abonnementsartikel

Mælkebedriften Klink har fået en særlig status som innovationsgård. Som den første af sin art i Danmark vil Klink sammen med Arla, forskere fra universiteter og samarbejdspartnere sætte tempo på den grønne omstilling.

Sort set alt bliver målt hos Torben Sønderby. Sniffere i fodertruget i malkerobotten måler metanudledning, de fire malkerobotter måler ydelse, fedt, protein, temperaturer, celletal, mens halsbåndene måler aktivitetsniveau, ædetid og drøvtygning. Alt sammen brugbare data, som både Torben Sønderby, forskere og samarbejdspartnere kan bruge til at udvikle nye produkter og teknologier der mindsker klimabelastningen, højner dyrevelfærden og sætter tempo på den grønne udvikling, som i disse år er et krav til landbruget.

Fra november sidste år skiftede bedriften Klink syd for Holstebro status fra at være en traditionel drevet økologisk gård med 240 sortbrogede malkekøer og 420 hektarer, fire Lely robotter og fire medarbejdere ved siden af Torben Sønderby, til at være Arlas første danske innovationsgård, der officielt slog dørene op den 21. april i år.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.