Hos kvægavler og mælkeproducent Erik Andersen ved Kjellerup bliver der kræset om detaljerne, og når det kommer til køernes foder, så er der fokus på at det er friskt og lækkert.

Det først der springer i øjnene, når man svinger ned ad vejen til mælkeproducent Erik Andersen vest for Kjellerup, er den store silotank til mælk med logoet Søndergård Holstein. Den store mælketank og Holstein er tæt knyttet til hinanden, for i løsdriftsstalden går der 130 holsteinkøer, og de leverer ikke bare mælk - de levere rigtig meget mælk.

Ved ydelseskontrollen, nogle dage før Bovi besøgte bedriften, rundede besætningen 14.000 kg EKM pr årsko, så det kræver noget af en mælketank at rumme dagsydelsen fra de 130 køer.

- Vi elsker flotte køer, og når det kan kombineres med køer med høj ydelse og god holdbarhed, går det op i en højere enhed.

Erik Andersen

Når helsæden og de sene græsslæt lægges i samme stak, giver det mulighed for at komme fremad i stakken, så risikoen for varmedannelse i ensilagen minimeres.

Erik Andersen

Robotter med topydelse

Erik Andersen købte ejendommen i 1987, og på daværende tidspunkt var der 40 malkekøer på ejendommen. Det blev udvidet til 80 malkekøer i eksisterende stalde, inden der i år 2000 blev bygget en ny løsdriftsstald.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind