Under de mange faglige indlæg på førstedagen af DLG VækstForum var mødesalen hos Kongskilde Industries fyldt til bristepunktet, og samtidig cirkulerede der en masse mennesker rundt blandt de næsten 20 stande, som var opstillet i den store udstillingshal.

Standene er bemandet dels af leverandører til DLG og af virksomheder med tilknytning til DLG.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er fjerde gang, at vi afholder VækstForum, og år for år er arrangementet vokset i størrelse og i antal besøgende landmænd. Sidste år havde vi besøg af cirka 800 landmænd og vurderet på interessen her på førstedagen, så kommer der endnu flere i år, siger Anne Fabricius, DLG Sydsjælland-Møn, der sammen med kollegaerne Lars Brix, DLG Qvade Lolland-Falser og Bertram H. Larsen, DLG Sjælland Nord, er primusmotor for arrangementet.

Den faglige vinkel

De faglige indlæg holdes af leverandører til DLG, og omhandler emner som relaterer til moderne planteavl. Derudover er der inviteret eksterne indledere, som supplerer indlæggene fra leverandørerne.

- Vi har sammensat et spændende program, og gennem netværket af leverandører har vi inviteret indledere, der hver især besidder stor ekspertise inden for specifikke emner. Det skal ikke være en salgstale for et bestemt produkt, men faglig viden, som landmanden kan bruge hjemme på bedriften, siger Lars Brix.

Alle er inviteret

Arrangementet i Sorø er åbent for alle interesserede, og ud over de faglige indlæg afsluttes dagen i dag med et indlæg af Peter Tanev, redaktionschef TV2/Vejret, som holder et indlæg med titlen: Ekstremt vejr i DK – Er det fremtiden.

Med sidste års høst in mente er det sikker et spørgsmål, som rigtig mange planteavlere gerne vil høre svaret på. Derfor afvikles indlægget i kantinen hos Kongskilde Industies, hvor der er bedre plads end i mødesalen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

JF med for første gang

Kongskilde Industries er en del af DLG, og derfor er det ret naturligt at anvende faciliteterne på maskinfabrikken nær Sorø til at huse VækstForum. Ved indgangen til VækstForun er der en udstilling af redskaber fra Kongskilde, og her kan man også se maskiner fra den sønderjyske virksomhed JF.

De skyldes, at JF i efteråret blev opkøbt af Kongskilde Industries, og JF er nu med under den store DLG-paraply, og derfor benyttede maskinfabrikken lejligheden til at vise maskiner og til at have en stand på VækstForum.