Lyt til artiklen:

Tester nitrifikationshæmmere på 20.000 hektar

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Abonnementsartikel

84 landmænd med over 20.000 hektar tester Danish Crown og BASF´s nitrifikationshæmmere.

Danish Crown og BASF indgik sidste år et samarbejde om at demonstrere, at nitrifikationshæmmere kan reducere mængden af drivhusgasser med tre til fem procent per kilo kød.

Allerede nu deltager 84 danske landmænd med over 20.000 hektar jord i forsøg i projektet, der også er støttet af DLG og Seges Innovation, det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vor nitrifikationshæmmere er almindeligt kendte og bruges til at begrænse udvaskningen af nitrat fra markerne og øge udnyttelsesgraden af næringsstofferne i gyllen. Men hvad der er så interessant for svineproducenter nu, er den indvirkning, dette kan have på svinekødets CO2-aftryk. Danmark er et lille land, men en af de største svineproducenter i Europa - og vi kan opskalere til, hvor meget drivhusgasudledning kan der spares i svinekødsproduktionen i Europa og endda videre, siger Anders Fjendbo, Agsolution Manager hos BASF i Danmark i pressemeddelelse.

Landmændene har netop tildelt gylle og BASF nitrifikationshæmmere til deres marker. BASF forventer, at de endelige markdata vil være tilgængelige i efteråret 2023, når markerne er høstet. Konkrete data for hvert kilo svinekød forventes i foråret 2024.

Danish Crown i samarbejde om nitrifikationshæmmer

Se også:

Danish Crown i samarbejde om nitrifikationshæmmer