En svineproducent har betalt en rumænsk medarbejder 58 kroner i timen for at passe grise på bedriften lidt uden for Kjellerup.

Sagen endte i byretten og Jakob Kristoffersen er nu dømt til at efterbetale differencen på 46 kroner op til det, som retten mener, at landbrugsmedhjælperen Paul-Bogdan Cojocariu skulle have haft i løn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Fagbladet 3F.

Den rumænske landbrugsmedarbejder er rejst hjem, efter han blev fyret efter 2,5 måned for at sætte spørgsmåltegn ved lønnen.

- Jeg var ikke tilfreds med lønnen og klagede til landmanden. Han sagde, at det var en normal løn i Danmark. Forholdene var 100 procent sikkert dårligere, end jeg havde forventet. Jeg føler mig misbrugt, siger Paul-Bogdan Cojocariu til Fagbladet 3F.

Nul kroner værd

Svineproducenten har ikke meget at sige om dommen, men han er dog helt uenig i rettens afgørelse.

- Nogle er 30.000 kroner værd. Nogle er nul kroner værd, siger Jakob Kristoffersen og oplyser, at han betalte en kollega til Paul-Bogdan Cojocariu 18.000 kroner i månedsløn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Retten er nået frem til at Paul-Bogdan Cojocariu skulle have haftt 103 kroner i timen, mens 3F mener, at der skal betales efter overenskomsten, der er på 133 kroner i timen. Samlet set, skal svineproducenten tilbagebetale 27.000 kroner, skriver Fagbladet 3F.