Blandt Herborg Smede- og Maskinforretnings Peecon-nyheder på Agromek er et system med navnet Peecon ERS Hybrid boost, der har fået to nyhedsstjerner.

Der er tale om en lille elmotor på blanderen, som kan give et øjeblikkeligt boost på cirka 20 kW, der hjælper med at køre sneglene i gang, indtil traktorens PTO er oppe i omdrejninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oplader under blanding

Motoren drives af et batteri under chassiset, og motoren fungerer desuden som generator, når blanderen arbejder, og dermed oplades batteriet.

- Peecon ERS Hybrid boost betyder blandt andet, at man kan klare sig med en mindre traktor, for normalt er traktorer til mixervogne dimensioneret efter kraftbehovet ved opstart, siger Keld Andersen, Herborg Smede- og Maskinforretning.

Han fortæller, at det i Tyskland og Holland forventes det, at systemet bliver tilskudsberettiget på grund af den energibesparelse, der ligger i at kunne klare sig med en mindre traktor til foderblanding og dermed et mindre energiforbrug 365 dage om året.

Effektiv tømning

- Boost-funktionen kan desuden bruges til at øge omdrejningerne på sneglene, når vognen er tømt. Det er en effektiv metode til at slynge eventuelle foderrester af sneglene og tømme vognen helt, fortæller Keld Andersen.

Han nævner, at funktionen er særligt nyttig, fordi mange moderne fuldfodervogne kører med 1.000 omdrejninger på PTO'en og derfor ikke kan geare yderligere op for at øge omdrejningerne på sneglene, så vognen tømmes fuldstændigt.