Det er en styrket konkurrenceevne på verdensmarkedet, der har været et vigtigt argument for at indgå i ejerkredsen. Det siger formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, Erik Larsen.

- Med den nye konstruktion øger vi udbyttet af dansk svinegenetik til gavn for både ejerne og danske svineproducenter, men også for kunderne rundt om i verden. Aftalen vil bidrage til konkurrenceevnen og komme de danske svineproducenter til gode i sidste ende. Derfor er denne aftale både god og nødvendig, siger Erik Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny direktør bliver Thomas Muurmann Henriksen, der kommer fra en rolle som CEO i DanBred International. Bestyrelsesformand bliver Andreas Lundby, der er tidligere vice-CEO i Arla Foods amba.

- Grundlæggende er der tale om, at det nye DanAvl laver en ny forretningsmodel, der skaber en sammenhængende værdikæde. Dermed skabes der et nyt internationalt avlsselskab, siger Thomas Muurmann Henriksen.

Det forventes, at DanAvl kan vokse betragteligt på eksportmarkedet med den nye ejerkreds i ryggen. Helt konkret indebærer den nye konstruktion, at al produktion fremadrettet foretages på basis af licensproduktionsaftaler med DanAvl, og at selskabet fremover selv varetager salgsopgaven direkte eller via agenter og samarbejdspartnere. Ejerkredsen bag DanAvl er opmærksomme på at sikre, at konstruktionen lever op til de konkurrenceretlige regler.

Det nye DanAvl køber i forbindelse med etableringen SPF Danmarks aktiviteter indenfor DanAvl genetik.

- Det er glædeligt, at det er lykkedes at stable et meget stærkt partnerskab bag DanAvl på benene. Jeg er sikker på, at det nye partnerskab vil sikre dansk svineproduktion langt ud i fremtiden. Samtidig er min forventning, at vi kan skabe en langt større værdi for vores kunder med det nye DanAvl, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion.