Lyt til artiklen:

Godkendelse af flydende ammoniak bliver med betydelige begrænsninger

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Mange har ventet på hvad der skulle ske med en godkendelse af brug af flydende ammoniak, som har været i limbo i en periode.

Men Dakofo, Dansk Korn og Foder, kan nu melde ud om anvendelsen af flydende ammoniak, og præciserer at godkendelsen bliver under betingelse af en maksimal mængde og den anvendte nedfældningsdybde, det skriver Seges Innovation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En arbejdsgruppe bestående af medlemmer af Dakofo, maskinstationer og leverandører af flydende ammoniak har bedt Dakofos sekretariat hjælpe med de nødvendige begrænsninger.

Arbejdsgruppen kan nu via en ekstern leverandør vise sikker anvendelse af ammoniak. Det forventes, at der kommer begrænsninger på den anvendte mængde og også krav om nedfældningsdybde.

Nedfældningsdybden kommer sandsynligvis til at diktere den tilladte mængde ammoniak, der må anvendes pr. hektar. Dakofo og arbejdsgruppen forventer, at kravene til dosering og nedfældningsdybde bliver som i tabellen herunder.

rich-media-2
Grafik: Seges Innovation.

Rent praktisk skal slutbruger modtage en erklæring fra leverandøren, hvoraf det fremgår, at NH3 er tilladt at anvende.

Dakofo gør opmærksom på, at ansvar for overholdelse af dosering af flydende ammoniak alene falder på brugerens eget ansvar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljøstyrelsen er resort for overholdelse af REACH-forordningen i Danmark. I forbindelse med Dakofoss notifikation via ECHA får Miljøstyrelsen besked om ændring af anvendelsen.

Det betyder, at Miljøstyrelsen kan stille spørgsmål ved beregningerne i eksponeringsscenariet og deraf dosering med mere.