Tyveri koster landbrugserhvervet millioner hvert år og har ført til udviklingen af en bred vifte af udstyr, designet til at stoppe eller afskrække tyve. En af de seneste ting er en smart hængelås kaldet WatchLock, der er udstyret med en batteridrevet GPS tracking-enhed, det skriver wnif.co.uk

WatchLock er en sofistikeret hængelås, der øjeblikkeligt sender en meddelelse til registrerede brugere, hvis låsen ændres på nogen måde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Meddelelsen kan være i form af en SMS eller e-mail eller en pushmeddelelse til en mobil-app. Hvis maskinen rent faktisk bliver stjålet, er det muligt at spore og følge maskinen til enhver tid via en online registreringsportal og en tilsvarende mobil-app.

WatchLock er et alsidigt system, som har mange anvendelsesmuligheder, herunder låsning af skibscontainere, ladedøre, udhuse, stalde, skure og brændstoftanke. Systemet kan også bruges med en Blockstem sikkerhedslås.

Blockstem placeres over den hydrauliske styring på enhver selvkørende maskine og er låst på plads med en unik nøgle, når hjulene er fuldt drejet.

Når enheden er monteret, fungerer den ikke blot som en effektiv visuel afskrækkelse. Den gør også, at køretøjet kun kan køre rundt i cirkler, hvilket forhindrer køretøjet i at blive lastet eller kørt væk, selv om tyven har tændingsnøglen. ?fmn