Lyt til artiklen:

Gratis kalender skal holde fokus på sikkerheden

00:00
Hastighed: ???x
01:47

En sikkerhedskalender, som hver måned har fokus på et sikkerhedsområde, skal starte en dialog og øge sikkerheden på landets kvægbedrifter.

Det er i hvert fald håbet fra Analyseenheden Mantra på Aarhus Universitet, som sammen med Seges Innovation har udviklet en engelsksproget sikkerhedskalender.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De udenlandske medarbejdere kommer fra steder, hvor kulturen omkring sikkerhed og sundhed,- og det at indgå i en arbejdsmiljøorganisation, ikke er så udbredt, og så kan de jo godt synes det er besværligt, siger Per Jørgensen, der er arbejdsmiljøkonsulent i Seges Innovation.

Kalenderen kan indtil 8. december bestilles gratis, og Per Jørgensen har givet inputs til, at kalenderens sider har et tema der passer til sæsonen og dens opgaver.

- Ideen er at man får emner op, får dem synlige og kan snakke om dem. Der er måske også det forhold, at udenlandske medarbejdere ikke nødvendigvis stiller krav til arbejdsgiveren, hvis de kan se der er noget galt. Så udfører de måske opgaven, og passer på sig selv. Er der et manglende trin på en trappe eller et sted at snuble, så ligger det ikke nemt for medarbejderne at sige til chefen at man vil have det lavet -der har vi i Danmark en anden kultur for dialog med chefen, siger Per Jørgensen, der understreger at arbejdsgivere ønsker dialogen og at passe på deres medarbejdere.

- Arbejdsgiverne vil passe på deres medarbejdere, men derfra og til at huske at få alle værnemidler med- og på og have en løbende dialog om sikkerhed og sundhed, det kan være en krævende opgave, men en opgave, der bør prioriteres, siger Per Jørgensen.

rich-media-2
Plakaten kan bestilles indtil ottende december. Foto: Seges Innovation.