Lyt til artiklen:

Martin og Søren vil pløje sig til VM-guld

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Begge danske deltagere til årets verdensmesterskaber i pløjning har erfaringer på de internationale marker.

Søren Korsgaard fra Holstebro var til sit første VM for 20 år siden og har opnået seks individuelle bronzemedaljer og en samlet bronzemedalje. Han håber på endnu en podieplads i år, hvor han er med i kategorien vendeplov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Noget af det vigtigste er, at du kan være helt til stede mentalt og lukke alt andet ude under selve konkurrencen. Det er også noget af det sværeste, og det kræver øvelse. Jeg plejer at sige, at vi nok skal få metal med hjem, for uanset hvordan det forløber i konkurrencen, så kommer vi altid hjem med både traktor og plov, så vi har da rigeligt metal. Men det kunne da være rart at få en af medaljerne, siger Søren Korsgaard i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at der i år ikke har været de bedste forhold for træning. Til daglig er han landmand og dyrker 180 hektar med forskellige afgrøder.

rich-media-2
Begge de danske VM-deltagere håber på en podieplads i Letland. Foto: LandboUngdom

Tænker på pløjning hver dag

26-årige Martin Lindbjerg Velling fra Hobro repræsenterer Danmark i kategorien standardplov. Han har været en del af pløjesporten de seneste 10 år, men er en af de yngre deltagere med VM. Sidste år deltog han også i VM.

- Jeg vil sige, at jeg tænker på pløjning hver dag, og jeg går og makker i værkstedet hele vinteren og prøver nogle ting af. I Danmark laver vi normalt tre furer, men ved VM laver de fleste fire ved sammenkast. Det har jeg øvet mig på siden sidst år, siger Martin Lindberg Velling.

Han arbejder til daglig med service af plove ved Kverneland. Der er VM i pløjning den 13. og 14 oktober i Letland.