Jesper Madsen og den øvrige danske delegation støttet af LandboUngdom er velankommet til Kenya, hvor der den 1. og 2. december er VM i pløjning. Det samme er udstyret, der er blevet fragtet til Kenya i en skibscontainer.

Utallige timers forberedelse kulminerer på fredag, når konkurrencen begynder, og det lader til, at Jesper Madsen til sit første VM er havnet midt i en folkefest. Meget godt illustreret ved, at den netop genindsatte præsident Uhuru Kenyatta kigger forbi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Præsidenten kommer og åbner VM, så det er jo virkelig stort. Så vidt jeg kan forstå, er vi i et område, hvor de godt kan lide ham, siger Jesper Madsen, der kan se frem til at pløje foran en masse tilskuere.

- Arrangørerne siger, de forventer 300.000 tilskuere. Det vil jeg gerne se, før jeg tror det, men det kunne da være fedt og en stor oplevelse at pløje foran så mange mennesker. Det bliver en fest med boder og lignende, fortsætter Jesper Madsen, der stiller op i kategorien vendeplov.

Udfordringer med vanskelig jord

34-årige Jesper Madsen fra Odder og den anden danske deltager, den 60-årige standardpløjer Bjarne Nielsen fra Thisted, trænede i sidste uge uofficielt, og har mandag og tirsdag været i gang med den officielle træning. De bliver vejledt af træner Ove Gedsø fra Galten.

- Det er vanskelige forhold, fordi det har ekstremt stor betydning, om jorden er våd eller tør. Meget større betydning end det har i Danmark. Efter et par dage med regn, så er jorden helt umulig at arbejde med. Men det er jo ens for alle, og vi prøver at få det bedste ud af det, siger Jesper Madsen.

Jesper Madsen har forsøgt at indstille sit udstyr så godt som overhovedet muligt til de kenyanske forhold, men det er ikke gået uden problemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg var blevet anbefalet at bruge nogle muldplader af plastic, men det kan jeg simpelthen ikke få til at fungere. Det er en lang historie, men det korte af det lange er, at jeg er gået tilbage til mine stålmuldplader. siger han og fortsætter:

- Lige nu har jeg ingen forventningerne til selve konkurrencen. Vi har vores udfordringer, men det har de andre nok også. Lige nu vil jeg blive meget glad for en top 10-placering.

I konkurrencepløjning kæmper deltagerne om at levere den bedste pløjning i både stubjord og grønjord. Dommerne giver karakterer inden for mange forskellige forhold, blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning.

VM i Kenya er det 64. af slagsen, og Kenya var også VM-værter for 22 år siden. I 2015 afholdt Danmark VM.