VM i Kenya blev en succes for Danmark. Rutinerede Bjarne Nielsen tog tredjepladsen i standardplov, og debutanten Jesper Madsen fra Odder blev nummer ni i vendeplov.

Jorden i Kenya var meget tør, og selvom danskerne havde været i Kenya i næsten to uger op til VM for at træne, så drillede de uvante forhold undervejs. Men 60-årige Bjarne Nielsen viste sin rutine og blev nummer tre i stubjord og nummer fire i grønjord, hvilket altså gav en samlet bronzeplads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er meget tilfreds med at blive nummer tre efter 30 års pause. Så jeg er glad og veltilpas, lyder det fra Bjarne Nielsen, der bliver suppleret af sin landsmand.

- Jeg pløjede bedre i dag lørdag, end jeg gjorde fredag, så det er jeg glad for. Afslutningen drillede dog lidt, men de fleste bøvlede i den lidt tørre grønjord, siger 34-årige Jesper Madsen, der blev nummer 10 fredag, nummer otte lørdag og altså fik en samlet niendeplads i sin VM-debut.

Bjarne Nielsen og Jesper Madsen kvalificerede sig til VM ved LandboUngdoms DM, og turen til Kenya er også støttet af LandboUngdom.

Vandt også medalje for 33 år siden

Bjarne Nielsen har tidligere fået medalje ved VM i pløjning. Men det var helt tilbage i 1983 og 1984, hvor han begge år vandt sølv.

Og hans helt særlige forhold til pløjning og VM bliver bekræftet af, at han og hans gård i Hjardemål ved Thisted var vært, da Danmark i 2015 afholdt VM i pløjning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danmark har tidligere vundet guld ved VM, sidst i 2000 og 2001. Begge gange var det Henry Thegen og hans standardplov, der sørgede for dansk triumf.

VM i standardplov blev i 2017 suverænt vundet af Gene Gruber fra USA, og i vendeplov var det ireren John Whelan, der ligeså overlegent tog VM-titlen.

Se alle resultater her.