Lyt til artiklen:

Lokal opbakning til årets pløjeevent

00:00
Hastighed: ???x
03:14

Danmarksmesterskabet i pløjning bliver i år afholdt på Holstebro-egnen, og det er to landmænd omkring Skave der lægger jord til arrangementet. Fredag den 28. oktober konkurrerer LU-pløjerne i stubjord og samme dag afvikles også Danmarksmesterskabet for landbrugsskoler.

Lørdag den 29. skal LU-pløjerne konkurrere i med den vanskelige grønjord, og samme dag afvikler veteran-pløjerne også deres Danmarksmesterskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forventer at der i løbet af de to dage kommer omkring hundrede pløjere til stævnet. Det er noget af en mundfuld, og for at få det hele til at fungerer er der nedsat forskellige arbejdsgrupper, og i de to dage hvor stævnet afvikles bakkes de op af cirka 50 hjælpere fra de lokale landboungdomsforeninger, siger Martin Rohde, formand for Landboungdom Region MidtVest.

rich-media-2
Hovedforhandlingen hos Vinderup Maskiner A/S er Claas, og når det gælder redskaber til jordbearbejdning, satses der på redskaber fra blandt andet Lemken, Bednar og Amazone.

Sponsorat giver muligheder

Det er ikke gratis at afholde et Danmarksmesterskab og derfor er Martin Rohde taknemlig for at have Vinderup Maskiner A/S som hovedsponsor for arrangementet.

- Sponsoratet giver os mulighed for at skabe de bedste rammer for pløjerne, hvor de kan konkurrere under ideelle forhold, og hvor de også kan hygge sig før, under og efter konkurrencen. Den økonomiske opbakning fra Vinderup Maskiner A/S betyder også, at vi kan give den lidt mere gas, så det også bliver en god oplevelse for tilskuerne.

LU er fremtidens landmænd

Hos Vinderup Maskiner A/S er direktør Rasmus Thing glad for aftalen med Landboungdom MidtVest.

- Vi vil gerne støtte op om lokale initiativer, og specielt når det arrangeres af unge fra landbruget, der er de kommende kunder i forretningen, er det naturligt for os at være med. Vinderup Maskiner er blevet en del af Danish Agro Machinery, men vi er fortsat lokalt forankret med afdelinger i Nykøbing og i Vinderup. Her er vi tæt på kunderne i det midt og vestjyske, og derfor engagerer vi os også lokalt, og når det drejer sig om at fremme det gode håndværk, som pløjning er, deltager vi gerne, siger Rasmus Thing,

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hovedforhandlingen hos Vinderup Maskiner A/S er Claas, og når det gælder redskaber til jordbearbejdning, satses der på redskaber fra blandt andet Lemken, Bednar og Amazone.

- Vi leverer redskaber til alle dyrkningsformer, og ploven er et vigtigt redskab, når det kommer til bekæmpelse af vanskelige ukrudtsarter og når pesticidforbruget skal reduceres, siger Rasmus Thing.

Åbent landbrug og efterårsfest

Det er Tina og Jens Kristian Jensen, Foldager, der lægger jord til pløjning i stubjord, mens det er naboerne Lis og Helge Nielsen, St. Hessel, der lægger jord til grønjordspløjningen. Begge ejendomme ligger på Hesselåvej ved Skave øst for Holstebro. Der bliver plovkro i laden på St. Hessel, og her bliver der også en udstilling af veterantraktorer og af maskiner fra Skave Maskinstation.

- Om lørdagen arrangerer Hostebro-Struer Landboforening et mini Åbent Landbrug hos Lis og Helge Nielsen, hvor der blandt andet bliver mulighed for se hvordan gårdens økologiske køer malkes i robot. Resultatet af dagens pløjning offentliggøres sidst på dagen i plovkroen, og her bliver der også uddelt medaljer til de bedste pløjere. Lørdag aften den 29. oktober er der stor LU-efterårsfest i Skave Multihal, og her håber vi på, at også pløjerne har lyst til at deltage, siger Martin Rohde.