Lyt til artiklen:

Gylleudslip i å med adgang til Skive Fjord

00:00
Hastighed: ???x
01:10

Abonnementsartikel

Efter knap seks timers arbejde lykkedes det redningsmandskabet sent tirsdag aften at stoppe et udslip fra en gylleudlægger til et mindre vandløb med adgang til Skive Fjord.

Indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen, Jesper Ørum, fortæller, at mandskabet lykkedes med at forhindre langt hovedparten af gyllen i at forurene åen fra gylleudslippet.

Anmeldelsen om gylleudslippet kom klokken 17.55 tirsdag aften, og ved 23.30-tiden samme aften kunne beredskabet forlade gården, fortæller indsatslederen til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gården ligger tæt på en å, der fører hele vejen til Skive Fjord. Brandfolkene fra Skive havde derfor taget opstilling længere nede ad åen, i håb om at de kunne suge gyllen op, inden den løb videre og ud i fjorden, skriver TV Midtvest.

- Lige nu pumper vi ti kubikmeter gylle op i timen. Vi pumper det op fra åen og ud på markerne, fortalte Jesper Ørum tirsdag aften under aktionen til TV Midtvest.

Præcis hvor stort gylleudslippet var, kan brandvæsnet ikke oplyse onsdag formiddag. Miljømedarbejdere fra Skive Kommune er onsdag på stedet for at få overblik over udslippet og en mulig forurening af åen.