Lyt til artiklen:

Tyve stjæler batterier fra lugevogne

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Abonnementsartikel

En af Danmarks største rodfrugtsproducenter, DanRoots, har fået stjålet batterier fra deres solcelledrevne lugevogn. Et tyveri, der både koster penge og giver frustrationer.

Da 15 markarbejdere fra DanRoots torsdag morgen gjorde klar til at luge på en mark nordøst for Tjele Gods, ved Viborg manglede der noget vigtigt.

I løbet af natten var batterierne fra lugevognen blevet stjålet, og maskinen kunne derfor ikke køre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Batterierne var taget, og opladeren var klippet af, siger Peter Vestergaard, der er medejer og markchef hos DanRoot.

rich-media-2
Tyveriet skete på en mark nordøst for Tjele Gods, øst for Viborg.

Han fortæller, at tyveriet er sket omkring klokken 4.00 natten mellem onsdag og torsdag, og han håber, at der er nogle vidner, der har set noget, og at de vil kontakte ham.

- Inden vi har haft en mekaniker til at lave det og trække nogle nye ledninger, så har det kostet os 10.000 til 15.000 kroner. Det er den ene del af det, men det er også det, at der står 15 medarbejdere og venter og ikke kan komme i gang, før vi har en backup-maskine ude ved dem. Det giver bare noget bøvl, når man har regnet med at alt var timet og tilrettelagt, siger Peter Vestergaard.

rich-media-3
Peter Vestergaard, der er markchef hos DanRoots, forventer, at det kommer til at koste mellem 10.000 og 15.000 kroner at få de stjålne batterier erstattet. Foto: DanRoots

Ikke første tyveri

Det er fire år siden, at DanRoots begyndte at bruge de solcelledrevne lugevogne. Også i begyndelsen oplevede de tyverier af batterier.

- Det er lidt samme problematik, som med alle GPS-tyverierne, og nogle af tingene er rigtig svære at sikre sig imod, for man kan ikke pille batterierne af vores maskine hver aften, når vi kører hjem fra marken, siger markchefen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere medarbejder erkender tyveri af Fendt-traktor

Se også:

Tidligere medarbejder erkender tyveri af Fendt-traktor

Han fortæller, at batterierne er elektronisk sikret.

- Det ærgerlige er, at vi har et flådestyringssystem, hvor jeg i morges kunne se, at der var en notifikation eller en alarm, men jeg havde ikke fået det sat op, så det sender en besked til mig, hvis der sker noget om natten, siger Peter Vestergaard.

Den fejl er nu skrevet bag øret og bliver rettet for fremtiden.