Lyt til artiklen:

Miljøvagt besigtiger skader efter gylleudslip

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Miljøtekniker fra Skive Kommune, Peder Key Jensen, har i dag onsdag været på ulykkesstedet for et gylleudslip for at besigtige området. Miljøteknikeren vurderer, at der er ryddet grundigt op på marken og langs åen, hvor udslippet skete.

Tirsdag aften gik der hul på en gylleudlægger på en bedrift ved Vester Lyby, hvor store mængder gylle efterfølgende løb ud i den nærliggende å, der løber seks til syv kilometer før åen løber ud i Skive Fjord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag har miljøvagten sammen med kommunens miljøtekniske afdeling været på stedet.

- Det er endnu for tidligt at vurdere omfanget af konsekvenserne. Vi har fået en foreløbig rapport i dag, men afventer yderligere fra Dansk Miljørådgivning, som kommunen samarbejder med i denne type sager. Vi forventer, at der går nogle dage, inden vi kan sige mere præcist, hvilke konsekvenser udslippet har for dyrelivet og vandkvaliteten i åen, siger Peder Key Jensen, miljøtekniker hos Skive Kommune.

Gylleudslip i å med adgang til Skive Fjord

Se også:

Gylleudslip i å med adgang til Skive Fjord

Han fortæller, at en af kommunens egne miljøfolk bruger onsdagen til at gå langs åen for at vurdere, om dyrelivet i åen er påvirket af udslippet.

Skive Kommune afventer flere oplysninger om udslippet før der bliver taget stilling til en eventuel politianmeldelsen mod landmanden eller en eventuel bøde til landmanden for oprydningen.