Lyt til artiklen:

Thy Grisen med opfordring til naboer: Ring, hvis I vil undgå lugten af gylle

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Med et ustadigt forår kan det være svært at planlægge, hvornår der kan køres gylle på markerne.

Det har fået en landmand fra Thy til at melde ud til naboerne, at de skal skrive eller ringe, hvis der er en dag, hvor de helst vil undgå lugten af gris og gylle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der skal ikke gøres det store nummer ud af det, for det er ikke et særsyn, at man melder ud, at der bliver kørt gylle. Men grunden til at, vi i år gør det på den her måde, er, at med det vejr, vi har haft, så er det svært præcist at melde ud, hvornår og hvor vi kører, siger Erik Hvelplund til Maskinbladet.

Han ejer Thy Grisen sammen med sin bror og en anden. Erik Hvelplunds gård ligger midt i landsbyen Skovsted, otte kilometer nord for Thisted.

- I sådan et lille lokalsamfund er det ikke alle, der synes, det er lige sjovt med gyllelugten.

På Facebook har han lavet op opslag, hvor han opfordrer naboerne til at ringe eller sende en sms, hvis der er en dag, hvor de helst vil undgå lugten af gylle.

- Det er nemmere, at folk melder ind, hvis de har en eller anden ting. Så kan de ringe og sige, hvis de eksempelvis har en konfirmation. Så vil vi forsøge at tage hensyn til det, siger Erik Hvelplund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Politiet har fundet årsag til lugt af rådne æg

Se også:

Politiet har fundet årsag til lugt af rådne æg

Han fortæller, at det også er svære for naboerne at brokke sig over, at det lugter af gylle, når der meldt ud, at de bare kan henvende sig, hvis lugten vil genere.

Han lover ikke, at han kan undgå at køre med gyllen, men han vil forsøge at tage hensyn.

Det har været tilladt at køre gylle ud siden den 1. februar. Det er dog ikke tilladt at sprede gylle i weekender og på helligdage på marker, der ligger tættere end 200 meter på byzoner eller sommerhusområder.