Lyt til artiklen:

Ny GPS-leverandør i Danmark

00:00
Hastighed: ???x
03:50

Den 31-årige Jens Høj fra Nyborg på Fyn havde næppe forestillet sig, at han blot et år efter opstarten af JH Farmsupport, fik importen til Danmark af Canadiske Agra-GPS-CRG - også alligevel.

Det skriver JH Farmsupport i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har altid drømt om at være selvstændig inden for mit eget fag, og med muligheden for at kunne forhandle og servicere Canadiske Agra-GPS-antenner, så passer det perfekt ind i min drøm, fortæller Jens Høj, som både er uddannet landbrugsmaskinmekaniker samt landmand, og dermed har det bedste med fra begge verdner:

- Der var ikke nok planteavl i mekaniker-faget for mig, og omvendt var der for lidt teknik til mig i planteavl, derfor er denne kombination det bedste fra begge verdner.

Den 31-årige Fynbo grundlagde JH Farmsupport for godt et år siden, hvor han begyndte at hjælpe landmænd med at lave tildelingsfiler.

- I forbindelse med den nye præcisionslandbrug-ordning, hvor der kan spares en procentvis efterafgrøde-sats, hvis der gødes efter tildelingskort, åbnede en dør af muligheder, da mange landmænd var en smule forvirret over, hvordan det i praktisk er muligt at få traktor og eksempelvis gødningsspreder til at tildele gødningen efter et tildelingskort.

Forretningen med tildelingsfiler kørte Jens Høj ved siden af sin fuldtidsstilling som landbrugsmaskinmekaniker, men da tilbuddet, om at blive forhandler af Agra-GPS CRG kom, sprang han til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jens Højs blå bog strækker sig både over mekaniker på autoriserede værksteder i Danmark med stor GPS-tilknytning samt arbejde på landbrug i Canada og Kaliningrad samt hjemme på familiens landbrug på det østlige Fyn.

- Man kan roligt sige, at familiens ejendom på 140 hektar planteavl er en ægte test-gård, hvor vi kører med den sidste nye teknologi inden for udbyttekort på mejetærsker, tildelingsfiler på både såmaskine og gødningsspreder, hvor det hele overføres trådløst, både tildelingsfiler og dokumentation af arbejdet, fortæller Jens Høj, som samtidigt påpeger, at én af GPS-antennerne på bedriften nu er blevet hvid.

Prisbilligt alternativ

Den hvide GPS-antenne kommer fra Canadiske Agra-GPS og sommerens test ser ganske lovende ud, fortæller Jens Høj:

- Den hvide antenne er løsningen for dem der ønsker at opgradere billigt til et RTK-system med 2 centimeters nøjagtighed, og samtidig styre traktoren eller mejetærskeren ved hjælp af de originale styrekomponenter. GPS-antennen har nemlig en indbygget boks, som sikrer sammenkobling mellem signalet og traktorens integreret GPS-styring.

Som standard er Agra-GPS CRG tiltænkt styring i alle John Deere terminaler, integrerede såvel som universale. Derfor passer antennen i original John Deere antennebeslag og for at forhindre tyveri er der en indbygget lås med unik nøgle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede nu er systemet udviklet til at kunne påmonteres Claas, Cat, Rogator, Fendt, Valtra og Massey Ferguson. Det betyder at der kun skal bruges en John Deere skærm udover antennen, og samtidigt sikrer den hvide antenner et signal fra hele fem GPS-satellitter: GPS, GNSS, Glonass, Beidou samt Galileo korrigeret af 4G mobil RTK

- Jo flere satellitter du har med i løsningen, jo flere punkter med reference er der mulighed for, og jo mere præcist er systemet med minimal risiko for udfald, påpeger Jens Høj.

Han har allerede solgt de første anlæg, og interessen for flere er stor.

- En stor del af interessen skyldes dels, at det ikke kræver mere end den hvide antenne, før der kan snakkes sammen med resten af traktoren eller mejetærskeren. Desuden er der tale om en prisbillig løsning, da jeg både er importør og forhandler af anlægget, og dermed har skåret fordyrende mellemled væk, fortæller Jens Høj, som sælger og servicerer Agra-GPS i hele landet.