Abonnementsartikel

Wada Farm hører til blandt de ti største kartoffelproducenter i USA, og på pakkerier i Idaho bearbejdes der omkring 1.000 ton kartofler om dagen.

I forbindelse med Grimme Skandinaviens jubilæumstur til USA besøgte de godt 60 skandinaviske deltagere på turen Wada Farms, der hører til blandt landets største kartoffelavlere, og som har pakkerier og aktiviteter i flere amerikanske stater.

Wada Farms er familieejet og blev grundlagt af Frank Wada, der emigrerede fra Japan og til USA i 1922. Sammen med sin hustru, Agnes, startede han en grønsagsproduktion i Californien, men under anden verdenskrig blev man tvunget til at forlade vestkysten og flyttede i stedet ind i landet. Her slog de sig ned og etablerede en kartoffelproduktion nær den lille by Pingree i staten Idaho.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.