Lyt til artiklen:

Direktør i Mosegården A/S død

00:00
Hastighed: ???x
02:59

Stifter af og direktør i Mosegården A/S, Knud-Erik Jensen, sov stille ind natten til den 21. december 2021 på Skejby Sygehus efter en uges indlæggelse med pludselig opstået sygdom. Han blev 71 år.

Knud-Erik Jensen stod indtil sin død i spidsen for Mosegården, som han grundlagde i 1998 efter mange års ansættelser i foder- og grovvarebranchen. I begyndelsen blev Mosegården ledet fra køkkenbordet i hjemmet på Dalgårdsvej i Resen ved Struer, men køkkenbordet blev efterhånden for lille, og derfor blev der indrettet et kontor i den ene ende af maskinhuset på Dalgårdsvej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med tilkomsten af en teknikafdeling og udvidelse af medarbejderstaben blev lokaliteterne i Resen også for små, så i 2015 flyttede virksomheden til Holstebro. Knud-Erik Jensen skulle dermed til at køre for at komme på arbejde, men det bekom ham vel i større grad at kunne adskille arbejde og privatliv. Han var ved sin død eneejer af Mosegården, som den resterende bestyrelse og ledelse indtil videre driver videre.

Uddannet landmand

Landbrugsuddannelsen tog Knud-Erik Jensen på Dalum Landbrugsskole i Odense, og det var under opholdet her, at han mødte den pædagogstuderende Nauja, som han blev gift med i 1978. Hjemmet blev efterhånden beriget med 3 døtre, og det er igennem årene blevet til 16 børnebørn.

Knud-Erik Jensen satte familien meget højt, og han nød samværet med familien, hvor især børnebørnene fik hans store opmærksomhed.

Gennem sine mere end 45 år i branchen fik Knud-Erik opbygget et meget stort netværk, og han plejede sit netværk med telefonopkald, besøg, fødselsdagshilsner og støtte, hvis der var brug for det.

Han beskrives som meget vellidt, og mange søgte råd hos ham, hvis de stod med udfordringer, og her stillede han velvilligt op. Og han gik heller ikke selv af vejen for at trække på netværket, hvis han følte, at han brug for det. Gennem netværket opbyggede han sideløbende mange personlige og langvarige venskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Shorts og træsko

Knud-Erik Jensen gik bogstavelig talt ind i folk med træsko på, og det både billedlig talt og fysisk, da hans yndlingspåklædning var korte bukser og træsko. Træskoene var altid nypudsede og blev brugt i videst muligt omfang - også ved mere officielle lejligheder. Han beskrives som ligefrem og ærlig, havde sin egen mening om tingene, gik sine egne veje og var direkte i sin væremåde.

Som leder af Mosegården følte han stort ansvar og havde samtidig stor omsorg for sine ansatte. Det gjaldt også, selv om de af den ene eller anden grund ikke længere var ansat i firmaet.

Man kan også bruge ordet iværksætter om Knud-Erik. Han var parat til at prøve ting af, hvis der var den mindste mulighed for, at det kunne blive en succes, og succeser har der været en del af i årenes løb. Han var også en af initiativtagerne til fagmessen NutriFair i Fredericia, som så dagens lys første gang i januar 2012 og har været gennemført hvert år siden.