Lyt til artiklen:

Få mark-specifikke vejrudsigter

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Abonnementsartikel

Landmænd får nu adgang til mark-specifikke vejrudsigter med Hardware Assisted Forecasting.

FieldSense A/S, der har flere end 1100 vejrstationer stående på danske landmænds marker, lancerer nu mark-specifikke vejrudsigter. Med andre ord vil landmanden få en vejrudsigt, der baserer sig på målinger på egne marker.

Det giver helt nye muligheder for at planlægge og optimere sin drift. Vejrudsigten fra FieldSense vil bygge på etablerede vejrprognosemodeller og vil derudover kalibrere modellerne konstant ved hjælp af de mange vejrstationer, som FieldSense har til rådighed, skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Denne metode kaldes Hardware Assisted Forecasting og sikrer en meget nøjagtig vejrudsigt, da flere målestationer at kalibrere modellen imod giver en mere nøjagtig vejrudsigt. Direktør i FieldSense, John Smedegaard, ser en stor værdi i vejrudsigterne.

- For en landmand, der har en FieldSense vejrstation stående i sin mark, betyder det, at han får tilbudt markedets mest nøjagtige vejrudsigt. Prognosen bliver nemlig kalibreret med målinger fra lige netop der, hvor han har brug for vejrudsigten: Sin mark. Vi har modtaget efterspørgsler på dem længe, men vi har også villet sikre os, at de skabte den værdi, som vi synes, de skulle. Så det er rigtig fedt endelig at kunne tilbyde et endnu mere værdiskabende værktøj for landmændene, siger han.

Vejrmålingerne, som prognosen baseres på, foretages i landmandens arbejdshøjde. De fleste meteorologiske institutters målestationer måler i 10 meters højde, hvorimod en FieldSense vejrstation måler i to meters højde. Denne højde er mere repræsentativ for det markarbejde, som landmanden foretager sig, og vil derfor bidrage til en mere nøjagtig vejrudsigt. Særligt de kommende to timer frem vil vejrudsigten være meget præcis, men vejrudsigten kan række op til 16 dage frem og vil indeholde nedbør, vindhastighed og -retning samt lufttemperatur og luftfugtighed.

Markedsdirektør i Danish Agro, Palle Greiersen, der forhandler FieldSense vejrstationer, ser et stort potentiale i de mark-specifikke vejrudsigter.

- Vejret har stor indflydelse på landmandens beslutninger i dagligdagen. At vi nu kan tilbyde vejrudsigter, der baserer sig i målinger på hans egne marker, vil kunne støtte landmanden i at tage de helt rigtige beslutninger. I Danish Agro ønsker vi at kunne tilbyde vores kunder digitale løsninger, der giver en umiddelbar værdi på bedriftsniveau. FieldSense' vejrudsigter er et glimrende eksempel på en sådan digital løsning," siger han. Vejrudsigterne fra FieldSense vil automatisk blive gjort tilgængelige for alle nuværende FieldSense-kunder.