Lyt til artiklen:

Thingstrup Maskinstation er solgt til landbrugsfamilie

00:00
Hastighed: ???x
02:43

Abonnementsartikel

Thingstrup Maskinstation er blevet solgt til landbrugspar fra Hygum. Parret overtager koncernen den 1. januar.

Med virkning fra 1. januar 2022 er Thingstrup solgt til landmandsparret fra Hygum, Grete og Leif Johansen. Det skriver køberne i en pressemeddelelse.

Handlen omfatter alle forretningsområderne i Thingstrup Maskinstation, der består af maskinstation, entreprenør- og slamsugerafdeling, samt planteavlsvirksomheden inklusiv jorder og bygninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fortsætter i familien Johansens hænder

Salget af Thingstrup er rodfæstet i et fælles ønske imellem køber og sælger, hvor begge parter har ønsket at opnå en handel, som gør at virksomheden kan fortsætte som hidtil.

- Det har været et vigtigt punkt for os at finde den rette køber, som ønsker at fortsætte aktiviteterne i hele den samlede virksomhed. Vi er en familievirksomhed, og vi ønsker, at det skal fortsætte sådan.
Jeg glæder mig over at have fundet en familie, som har viljen og kompetencerne til at videreføre mit og Peders livsværk- udtaler Anders Thingstrup.

Der er med salget tale om et generationsskifte af Thingstrup for at sikre, at virksomheden, der startede i 1957, fortsat vil eksistere i fremtiden.

I dag er brødrene Anders og Peder Thingstrup hhv. 69 år og 71 år, og det er tid til at imødekomme friske nye kræfter til den store opgave at videreføre virksomheden, som i dag beskæftiger 30 medarbejdere. For Anders og Peder har det været vigtigt, at medarbejderne har mulighed for at fortsætte i virksomheden fremadrettet.

Anders og Peder stiftede I/S Thingstrup i 1975 sammen med deres far Søren Thingstrup. Dengang var der to ansatte. Mange grene er siden bygget på og arbejdsopgaverne er blevet flere og mere komplekse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Familien Johansen består foruden forældrene Grete og Leif Johansen, af deres 4 børn, Iben (30 år), Erik (28 år), Sten (26 år) og Michael (25 år). De driver i dag et landbrug på Lemvigegnen med 1.400 søer i en full-line produktion, samt 1.400 ha. planteavl.

Erhvervelsen af Thingstrup Maskinstation er et stort skridt for familielandbruget, som i en periode har været på udkig efter nye forretningsmuligheder, med det formål at styrke virksomheden.

- Det er en stor glæde, at have fået muligheden for at videreføre denne store veldrevne virksomhed. Muligheder, som disse lander ikke på bordet hver dag, derfor valgte vi at kaste os ud i købet af denne solide om end store virksomhed. Vi er i gang med et generationsskifte med vore børn og derfor er vi ikke i tvivl om at tidspunktet og muligheden er den rette, da vores virksomhed tilføres mange nye ressourcer og vi står stærkt til at overtage virksomheden sammen, lyder det i pressemeddelelsen.