Hvilke af de mange messer skal man vælge at bruge tid på? Hvilken vil man kunne få det største udbytte af, og hvor vælger udstillerne at præsentere deres nyheder? Fokus i denne udgave af Hyologisk er Agromek, men Agromek er i virkeligheden bare én af mulighederne, når man skal vælge, hvor turen skal gå hen for at erhverve sig den nyeste viden inden for svineproduktion, inventar, maskiner eller noget helt fjerde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere på året var det messen SPACE i Frankrig, det handlede om- dog uden nogen nævneværdige nyheder. Stort set samtlige udstillere dernede ville hellere vente til Eurotier med at præsentere deres største nyheder. Det samme gør sig i nogen udstrækning gældende for Agromek, og det er især efter, at messen er blevet flyttet fra tidligere at have været i januar til nu at ligge i november - kun to uger efter Eurotier. Hyologisk har igennem de seneste måneder hørt adskillige udmeldinger fra firmaer om tåbeligheden omkring så mange store messer oven i hinanden, og det lyder desværre som om, at Agromek er taberen i spillet om udstillernes gunst.

Tidligere kom der flere udstillere til både Agromek og Eurotier/Agritechnica, end det øjensynligt bliver tilfældet fremover, og det er vel egentlig forståeligt nok. For har man to uger forinden præsenteret sine nyheder på Europas største messe, så er der måske ikke så meget grund til at gøre det igen på den mindre Agromek så kort tid efter? Dertil kommer, at Nutrifair tilsyneladende har fået skabt sig et navn ude i Europa efter blot en enkelt gang at have været på banen. Mange spørger interesseret ind til netop denne messe, danske såvel som udenlandske folk med interesse i svineproduktion. Mange af dem med den indstilling, at det var meget lettere at overskue, og at det var lettere at komme i snak med udstillerne. Fra udstillernes side var det de samme argumenter; de syntes der var mere tid til den enkelte gæst, samt at folk rent faktisk stoppede op ved de fleste stande, netop på grund af overskueligheden, og den mindre skala. Det var ikke stand på stand, som det let kan blive på de større messer.

Så med det in mente kan man måske undre sig over, at Agromek blev flyttet. Personligt tror jeg, der ville komme flere gæster og udstillere, hvis det igen kom til at ligge i januar. Der kan det så til gengæld komme i kambolage med Nutrifair - men hellere det end Eurotier/Agritechnica.

I sidste udgave gav Hyologisk en lille forsmag på, hvad der kunne opleves på Eurotier messen. Denne gang er det Agromek, der stilles skarpt på. Der er under Fokus præsenteret 48 svinefaglige nyheder, som kan have din interesse under messen. De kan ses på siderne 38 til 75, hvor de er delt ind efter, hvor mange nyhedsstjerner de har opnået.

Husk at du som abonnent altid kan læse artiklerne på Hyologisk.dk. Her har du desuden mulighed for at kommentere den enkelte artikel. For at læse artiklerne kræves et log-in. Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.