Lyt til artiklen:

1.211 fundne vildsvin i Tyskland med afrikansk svinepest

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Abonnementsartikel

Myndighederne i i Vietnam har besluttet at suspendere al import af levende svin fra Thailand efter fund af ASF. Også antallet af vildsvin med ASF i Tyskland bliver ved med at stige.

Der er ingenlunde ro på udviklingen i fund af nye smittetilfælde af afrikansk svinepest. I Europa findes jævnligt nye tilfælde i Polen og Tyskland og fra flere asiatiske lande er løbende tilsvarende meldinger om nye fund, skriver Tican i sin ugeberetning.

Senest er der ud over rapporter om fund af afrikansk svinepest i Kina også meldinger om fund i Filippinerne og Vietnam.

Myndighederne i Vietnam har meddelt, at man fra 30. juni suspenderer al import af levende svin fra Thailand, efter at der er fundet afrikansk svinepest i en sending på 980 levende svin, der blev importeret fra Thailand den 19. maj.

Myndighederne i Thailand har efterfølgende benægtet, at de eksporterede svin til Vietnam var inficeret med afrikansk svinepest. Ifølge myndighederne i Thailand blev svinene testet negative for afrikansk svinepest umiddelbart inden eksporten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Efter længere tid med indsmugling af svin fra Thailand til Vietnam blev de to landes myndigheder i juni sidste år enige om et sæt fælles regler ved eksport af levende svin fra Thailand til Vietnam. De nye regler betød bl.a., at kun certificerede svinebesætninger i Thailand har tilladelse til eksport af svin til Vietnam.

Ifølge tal fra de vietnamesiske myndigheder importerede Vietnam mere end 500.000 levende svin fra Thailand i 2. halvår 2020.

ASF i Tyskland

I Tyskland er man ifølge ISN i sidste uge nået op på i alt 1.211 fundne vildsvin med afrikansk svinepest, siden man konstaterede det første tilfælde midt i september måned 2020, heraf er 1.013 tilfælde fundet i Brandenburg og 198 i Sachsen. Der er fortsat ikke fundet tilfælde i svinebesætninger.

De seneste fund medfører, at et nyt område defineres som et kerneområde i Brandenburg. Det nationale reference-laboratorium, Friedrich Loeffler Institut (FLI), har bekræftet tilstedeværelsen af ​​afrikansk svinepest (ASF) i fem vildsvin i byen Frankfurt (Oder), Brandenburg.

Tre af dem blev fundet øst for det permanente hegn ved Oder-floden, og de to andre blev fundet vest for det permanente hegn i Buschmühlenweg-området nord og syd for A12. Myndighederne fortsætter med at gennemføre foranstaltninger, såsom at lukke området med elektriske hegn, skriver Tican.